donderdag 31 januari 2008

Eurodance Encyclopedia

Tijdens het zoeken naar een nieuw blogonderwerp stootte ik deze week op een speciale site: de Eurodance Encyclopedia. De Eurodance Encyclopedia is de informatiebron voor iedereen die alles over dit nineties genre te weten wilt komen.

Eurodance is een stroming binnen de dance-muziek die sinds 1992 erg populair is in voornamelijk Europa en Zuid-Amerika. Destijds werd het genre door heel wat mensen gewoon house genoemd.
De muziek kreeg echter de naam Eurodance omdat ze erg populair was in Europa en vooral werd geproduceerd in Duitsland, Zweden, België, Nederland en Italië.

Een kenmerk van Eurodance is dat een catchy refrein, met simpele tekst, afgewisseld wordt door raps. In de jaren 90 bestonden de meeste Eurodance-acts uit een mooie vrouw als zangeres en een donkere rapper. Dit was bijvoorbeeld het geval bij 2 Brothers on the 4th Floor en Culture Beat.

Eind jaren 90 veranderde de Eurodance geleidelijk. De rapper verdween en het genre kreeg meer trance-elementen. Daardoor verloor het zijn eigenheid en kan men zeggen dat echte Eurodance alleen in de jaren ’90 gemaakt is.

Nu is het genre weer helemaal in en een mooi voorbeeld daarvan is dus de Eurodance Encyclopedia. Op deze site vind je onder meer biografieën, lyrics, foto’s en ringtones van een hele resem bands.

De site is gemaakt door twee Russen die echt houden van dit genre. Ze updaten hun site dagelijks en de webmasters hebben ook aan de Belgische bands gedacht. Aan bijvoorbeeld 2 Fabiola en Paradisio is een webpagina gewijd.

Ik kan alle ninetiesfans aanraden om eens een kijkje te gaan nemen. De biografieën zijn zeer recent waardoor je zelfs te weten kan komen wat jouw ninetiesidool nu doet.

Bronnen:
Eurodance Encyclopedia

Geen opmerkingen: