woensdag 5 maart 2008

Alex C doet het opnieuw

De Duitse dj/producer Alex Christensen scoorde de voorbij maand een dikke Europese hit met zijn nieuwe single ‘Du hast den schönsten Arsch der Welt’. Voor Alex-C is ‘Du hast den schönste Arsch der Welt’ opnieuw een voltreffer. De Duitser maakte in de jaren ’90 al deel uit van enkele topprojecten.

De 41 jarige muziekproducer scoorde in 1992 een wereldhit met ‘Das Boot’ onder het pseudoniem U-96. ‘Das Boot’ is een film over een Duitse duikboot in de Tweede Wereldoorlog. Het nummer van U-96 was een techno / dance-versie van de melodie uit de film. Alex C maakte met dit project de weg vrij voor de commerciële doorbraak van de dancemuziek in Duitsland.

Hij boekte in de jaren ’90 ook succes als producer van onder meer ATC, Right Said Fred en Rollergirl. Rollergirl is de vrouw van Christensen. In 1999 scoorde zij een hit in Groot-Brittanië met Dear Jessie.

Alex C heeft in Duitsland ondertussen ook de opvolger uitgebracht voor ‘Du hast den schönsten Arsch der Welt’. Samen met de knappe zangeres Y-Ass heeft hij ‘Doktorspiele’ opgenomen. De bijhorende videoclip spreekt net als zijn vorige clip opnieuw tot de verbeelding.

1 opmerking:

Femke zei

Serieus goeie plaat!Als dat geen totale klassieker gaat worden weet ik het niet. Pure Klasse!